• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

Kester

 

Volgende week de afspraak op het nieuwe circuit van Kester.

 

Na het probleem met het oude circuit hebben we vorig jaar een heel mooie dag gehad op het nieuwe circuit.  

 

Na in 2016 een eenmalige wedsrijd georganiseerd te hebben op de site "Everaet" hopen we nu een vaste stek gevonden te hebben op de site 'Hof te Wijngaard" in Gooik.

Burgemeester Doomst van de gemeente Gooik zocht en vond terug een geschikte locatie om een internationale motocross in te richten.  We beschikken er over een perceel van 13 hectare zodat paddocjs eb parking in de onmiddellijke nabijheid van de omloop liggen.  Het circuit werd zoals vorig jaar uitgetekend door piloten Wim Vanderheyden en Steve Ramon.  Ze werd gestreefd om er terug een mooi technisch parcours voor de piloten te creëren maar ook aan de toeschouwers werd gedacht, zij kunnen op elk moment genieten van deze zeeroverzichtelijke omloop 

We hebben enkele jaren het Belgian Masters ingericht maar dit jaar zagen w ons genoodzaakt om een andere weg in te slaan en hebben we gekozen voor het "Kampioenschap van Vlaanderen"  Deze proef telt ook mee voor het Belgisch Kampioenschap  Zowel onze Belgische toppers, Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos, Ken De Dijcker, Steve Ramon en onze EK - WK junor winner Jago Geerts als internationalen ThomasCovington (GP winner als Arminas Jasikonis zullen strijden om de titel van Kampioen van Vlaanderen 

Het kampioenschap van Vlaanderen wordt betwist door de  beste MX en 20 beste MX2 rijders van het dagclassement.  Er worden ook nevenwedstrijden ingericht voor de andere categorieën als jeugd, beloften, seniors en vrijetijdsrijders.

Dus, afzakken naar Gooik op 30 juli 2017 voor een mooie wedstrijd.

“Hewel, wat was kan zijn, en wat geweest is kan herworden” (Albrecht
Rodenboch)

De kogel is door de motorcrosskerk: Het Hof van cassatie heeft het
beroep van Mc Maasland tegen het vonnis van het Hof van beroep in
Antwerpen van december 2014 verworpen. Daarmee is het laatste juridische
woord gesproken in het dossier van de kiezelgroeve. De miserie begon
ooit in 2006 toen vlak voor de de paastrofee het pas opgerichte Leefbaar
Waterloos de crossclub voor de rechtbank trok. Dat alles, nog geen half
jaar nadat minister Anciaux de omloop erkend had! Met deze laatste
uitspraak begint nu de tijd te lopen dat Mc Maasland de kiezelgroeve in
haar oorspronkelijke staat moet herstellen. Niet dat iemand kan
uitleggen hoe, maar toch moet het er binnen een jaar zo uitzien.

Read more: Rechter laat het doek over de kiezelgroeve vallen.

Mons 2017

 

Gisteren heel mooi weer en hele mooie cross gezien in Mons. Ken De Dycker, Jeremy Van Hoorebeek, Steve Ramon mochten de show stelen bij de inters.  Het was in orde. Jerre was de beste en in form.  Ken bleef hem op de hielen zitten en Steve kon in de eerste reeks derde worden.  In de tweede reeks nam Damon Graulus de derde plaats en werd Steve vierde.

 

Read more: BK 2017, Mons

 

Tweede editie MX GO Karting voor goed doel !

 

Na een succesvolle eerste editie van de eerste MX Go Karting in 2015 wordt de tweede editie georganiseerd voor het goede doel, met name Music For Life, een initiatief van Studio Brussel dat we als motorcross/fan/rijder niet voorbij kunnen laten gaan en waar we ons steentje aan willen bijdragen! Zo kunnen we als noppencircus tonen dat ons hart op de juiste plaats zit! 

 

Dit jaar is er bij De Warmste Week een organisatie “Bijs” (Waasland) die een huis gaat bouwen voor 9 kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking. 9 gezinnen die de handen in elkaar slaan om het probleem van de lange wachtlijsten voor opvang door een tekort aan instellingen mee helpen op te lossen. Eén van deze kinderen is de dochter van een groot wielerkampioen, met name Tom Steels. Tom heeft zopas zijn deelname bevestigd en brengt zijn vrienden mee van het Quick-Step Floors Cycling Team. Iedereen kan het dus opnemen tegen toch één van de snelste benen van de wereld.

 

 

Read more: MX Go Karting 2016