• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

Mons 2017

 

Gisteren heel mooi weer en hele mooie cross gezien in Mons. Ken De Dycker, Jeremy Van Hoorebeek, Steve Ramon mochten de show stelen bij de inters.  Het was in orde. Jerre was de beste en in form.  Ken bleef hem op de hielen zitten en Steve kon in de eerste reeks derde worden.  In de tweede reeks nam Damon Graulus de derde plaats en werd Steve vierde.

 

Read more: BK 2017, Mons

 

Tweede editie MX GO Karting voor goed doel !

 

Na een succesvolle eerste editie van de eerste MX Go Karting in 2015 wordt de tweede editie georganiseerd voor het goede doel, met name Music For Life, een initiatief van Studio Brussel dat we als motorcross/fan/rijder niet voorbij kunnen laten gaan en waar we ons steentje aan willen bijdragen! Zo kunnen we als noppencircus tonen dat ons hart op de juiste plaats zit! 

 

Dit jaar is er bij De Warmste Week een organisatie “Bijs” (Waasland) die een huis gaat bouwen voor 9 kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking. 9 gezinnen die de handen in elkaar slaan om het probleem van de lange wachtlijsten voor opvang door een tekort aan instellingen mee helpen op te lossen. Eén van deze kinderen is de dochter van een groot wielerkampioen, met name Tom Steels. Tom heeft zopas zijn deelname bevestigd en brengt zijn vrienden mee van het Quick-Step Floors Cycling Team. Iedereen kan het dus opnemen tegen toch één van de snelste benen van de wereld.

 

 

Read more: MX Go Karting 2016

 

Kester heeft moeten afscheid nemen van de Kesterheide en ze hebben heel hard gewerkt om een nieuw parcours uit te bouwen. En wat een parcours ! We hebben een heel mooie dag gehad, goed voor de piloten, goed voor het publiek en vooral mooie crossen gezien. Een dikke proficiat aan de organisatie en ook aan iedereen die meegewerkt heeft om van deze cross een hele mooie te maken.

 

 

Kevin Strijbos werd Kampioen van België. Hij heeft zijn doel waargemaakt met een concurrentie om U tegen te zeggen, Jeffrey Herlings, Steve Ramon, Brent Van Doninck, Jeremy Van Horebeeck en nog heel veel anderen hebben er een mooie strijd van gemaakt.

 

 

 

Ik wil ook nog een dankjewel zeggen aan NIck Triest, die gisteren zijn laatste wedstrijd reed in de MX. Nick gaat naar de Enduro en we wensen hem heel veel succes en hopelijk tot ziens.

Foto's Nick

Foto's

Read more: Kester 2016, BK 

Een nieuwe Start

 

 

In 2015 trokken we een definitieve streep onder het hoofdstuk van de Kesterheide onder de Radartoren.  Geen reden echter om bij de pakken te blijven zitten.

In 2016 luiden we een nieuw hoofdstuk in op een nieuwe omloop op 300 m van de vorige.

 

Er werd uitgekeken naar een ieuwe locatie in de omgeving.  Gesteund door burgemeester Michel Doomst en zijn gemeentebestuur wdrd een mogelijke locatie gevonden. Voor de eigenaark kon het enkel ind e maanden augustus of september.  Door de opeenvolging vaan Grote Prijzen werd enkel geen gepaste datum geevonden voor de inrichting van een proef voor het Belgisch Kampioenschap.  Daarop kregen we van de club van Pierreux de melding dag zij afzagen van hun organisatie en de datum van 18 september vrijgaven.  Onze dankbaarheid naar Didier Gelders  en zijn team is dan ook enorm.

 

 

Read more: Kester 2016, een nieuwe start

 

 

Vanavond ging de persconferentie van de manche van het BK te Kester door. De club ontvangt piloten die ook dit jaar meerijden. Steve Ramon, Damon Graulus, Ken De Dycker, Brent Vandoninck, Kevin Strijbos, NIck Triest en Clement Desalle waren vanavond aanwezig te Dworp. Joel Smets kwam de delegatie voor de MXON voorstellen. : Kevin Strijbos , Clement Desalle en Jeremy Van Hoorebeek.

 

Foto's