• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

DSC_0909Gisteren werden we door AMC Dworp uitgenodigd in het Gravenhof te Dworp voor de voorstelling van de manche van de Belgian Masters MX  2013, het Belgisch  Kampioenschap Motorcross 2013. 

Rene Deboeck heeft dit jaar de fakkel overgedragen aan Edmond Detry  als promotor van de BMB voor de Belgian Masters, maar uiteraard is hij, samen met zijn team, de organisator van de manche in Kester, die doorgaat op 1 en 2 juni 2013. 

Rene is er ook deze keer in geslaagd om een indrukwekkend deelnemersveld aan te trekken voor de wedstrijd in Kester.

foto's

Via de promotor, DMG, werden een aantal piloten aangetrokken die de vijf manches betwisten. Voor de Belgen zien we Ken Dedijcker, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek en Jens Getteman. Shaun Simpson en Evgeny Bobrychev zullen ook de 5 wedstrijden rijden.

In Kester komen hier de volgende piloten uit het WK nog bij :

MX1 : Max Nagl, Rui Goncalvez, Joel Roelans, Xavier Boog, Davide Guarneri, Kenny Van Dueren, Jens Getteman, Marc De Reuver.

MX2 : Jordi Tixier, Jake Nicholls, Petar Petrov, Romain Febvre, Julien Lieber, Kevin Fors, Brent Van Doninck.

Dan hebben we uiteraard nog niet GP rijders  : Marvin Vn Daele, Manuel Priem, Jurgen Van Nooten, Kristof Salaets, Nick Triest, Yentl Martens, Jeremy Delincé en Kevin Wouts.

Clement Desalle rijdt niet mee in het BK en Jeffrey Herlings en Tony Cairoli kregen niet de toelating van het team om mee te doen.

Naast de Belgian Masters MX hebben we ook het Belgisch Kampioenschap Inters MX2, de Monster Energy Trophy.

Nadat de eerste vijf uit de stand van vorig jaar overstapten naar de MX1 is het hier zeer moeilijk om een uitgesproken titelkandidaat naar voor te schuiven.  Na de eerste wedstrijd in Mons staan er 5 piloten op 9 punten.  De tweede wedstrijd zal hier wellichtnvoor meer duidelijkheid zorgen. De MX2 is meestal een heel spannende reeds en AMC dworp kijkt uiteraard met speciale belangstelling uit naar hun clubpiloten : Dylan Verleysen, Robin Baekens en Stijn Hofkens.

Belgisch Kampioenschap Zijspannen, de Amacro Trophy

AMC Dworp is steeds een fervent aanhanger geweest van de zijspannen. Reeds voor ze zich gingen toeleggen op de wedstrijden voor het WK en later het BK werden er al wedstrijden zijspannen georganiseer op de Kesterheide.  We hadden in de club ook altijd een aantal duo's met als uitschieter Daniel Van Bellinghen met bakkenist Raf D'Hollander uit Sint-Pieters-Leeuw die zowel op nationaal als internationaal vlak bij de beteren behoorden.

Voris jaar zag de voltallige wereldtop hun wedstrijd in het water vallen en werd de volledige wedstrijd afgelast. Dit jaar werden de weergoden "omgekocht" en wordt er gehoopt op prachtig weer.  Ook dit jaar zijn alle teams die vrij zijn van hun nationale kampioenschappen uitgenodigd naar Kester.

Belgisch Kampioenschap Quads - Champion Trophy

In 2011 waren de quads voor de eerste keer te zien in Kester.  Deze jonge discipline is ondertussen geëvolueerd naar een volwaardige reeks op de kalender.  Vorig jaar waren ze ook present maar werd hun wedstrijd eveneens afgelast door de overvloedige regenval.  Dit jaar is er opnieuw een wedstrijd voor de quads voorzien.

Belgisch Kampioenschap nevenwedstrijden

Omdat het programma gespreid wordt over 2 dagen kunnen een aantal reeksen afzonderlijk gereden worden.  De jeugd, de beloften, de juniors MX2, de juniors MX1/3, de seniors "open", de masters, de nationalen en de nationalen MX1/3 kunnen strijden voor de punten in hun categorie.

Hierdoor kunnen ook de beloften die in 2 categorieën opgesplitst zijn (beloften 125cc en beloften MX2) afzondelijk rijden. Dat is ook het geval voor de juniars waar anders de MX2 en MX1/3 samen rijden.

Ook de seniors worden gescheiden aan de start gebracht. In andere wedstrijden rijden ze samen met de masters, een nieuwe categorie voor piloten boven de 35 jaar.

Tal van clubpiloten en streekpiloten komen aan de start en uiteraard willen ze allen voor eigen volk goed voor de dag komen.