• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE

OPNIEUW 50.000 EURO VOOR GOEDE DOELEN

 

Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 8ste editie van de ‘Everts and Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Het werd een prachtige editie met sportief spektakel en een massa toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Ondertussen genoten de kinderen en jongeren van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen van de aandacht van ‘The Legend’ en van een ontspannend dagje motorcross.

 

Ondanks het afhaken van de twee hoofdsponsors, Lotto en de Provincie Limburg, om begrotingsredenen en het (te) warme weer kan toch opnieuw een bedrag van maar liefst 50.000 euro worden geschonken aan de verschillende goede doelen:

 

Ter Heide, een begeleidingscentrum voor bewoners met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap, ontvangt 18.000 euro.  

 

Een Hart voor Limburg (Koning Boudewijnstichting) ontvangt twee cheques, met name voor Kopp Op! (3.500 euro) en G-Team Real FC Berg-Neeroeteren (3.000 euro).

 

De  Medi Clowns – zelf aanwezig op de Horensbergdam – krijgen 2.500 euro ter ondersteuning van hun hospitaal- en huisbezoekjes aan zieke kinderen.

 

Bednet, dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan de eigen school en klas verbindt, ontvangt een cheque van 2.000 euro.

 

’t Weyerke, een dienstencentrum voor personen met een handicap en nursingtehuis voor verkeersslachtoffers, krijgt 10.000 euro.

 

BKO-BLO Oosterlo, een vrije kleuter- en basisschool voor buitengewoon onderwijs, mag rekenen op 9.000 euro.

 

De Molse jeugdinstelling De Markt tenslotte geniet een bijdrage van 2.000 euro.

 

Stefan Everts zelf is opgetogen over het resultaat: “Na het afhaken van Lotto en de Provincie Limburg – onze twee belangrijkste sponsors – was ik erg teleurgesteld. Ook het weer – te warm – zat dit jaar niet mee en kostte ons toeschouwers. Gelukkig hadden we vooraf heel goed gekeken naar de kosten en waar kon bespaard. De Charity Race zelf was opnieuw een voltreffer, met dank aan de WK-top motorcross, Kimi Räikkönen, de cyclocrossers, AMC Genk, onze 200 medewerkers en het publiek. Dat we opnieuw 50.000 euro kunnen wegschenken, doet ons erg veel plezier.”

 

Everts & Friends en AMC Genk wensen bij deze nogmaals alle medewerkers, rijders, sponsors, media, toeschouwers en sympathisanten te bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan de Charity Race. Volgend jaar is er opnieuw een Everts & Friends Charity Race. 

 

Contact media: Joël De Mesmaecker

T 0477 84 61 32, F 03 298 04 99, E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.