• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

Affiche_1_EF_2014_NL_voor_online_2

               EVERTS & FRIENDS CHARITY RACE

         CARMICHAEL, EMIG & STANTON KOMEN NAAR GENK 

 

   

   Op maandag 21 juli 2014 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk    de 9de en voorlaatste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement    voor het goede doel.

AMERIKAANSE INVASIE

 

Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, opnieuw de strijd aangaan met z'n (ex-)collega's uit de MXGP- en MX2-klasse. En met Ricky Carmichael, met 16 AMA SX- en MX-titels en 150 profzeges de meest succesvolle Amerikaanse motorcrosser ooit. Het wordt dus een uniek en onvergetelijk weerzien tussen de twee beste rijders in de geschiedenis van het motorcross!

 

Naast Ricky Carmichael maken ook Jeff Stanton, zesvoudig AMA kampioen, en Jeff Emig, viervoudig AMA titelhouder, de oversteek van de grote plas richting Genk.   

 

Bij de unieke 'Cyclo MX Race', waarbij een top motorcrosser en veldrijder samen een team vormen en elk op de eigen (motor)fiets twee estafetterondjes rijden, is initiatiefnemer Sven Nys, na een jaartje afwezigheid (BK mountainbike), terug van de partij. Ook Niels Albert en Rob Peeters hebben al toegezegd.

 

Ook Heikki Mikkola, viervoudig wereldkampioen motorcross en één van de meest legendarische motorcrossers van de jaren ’70, komt naar de Horensbergdam.

Net als bij de voorgaande edities is het wedstrijdprogramma bijzonder goed gevuld met reeksen voor ‘Mini’s’ (50cc), ‘Junior Stars’ (65cc), 'Future Stars' (85cc), 'GP Stars' (MX1/MX2/WMX), 'Fun Bikes' (brommers) en 'Golden Heroes' (oldtimers). Plus de unieke estafettereeks motorcross-cyclocross waarbij afwisselend een topper uit het motorcross en veldrijden het circuit wordt opgestuurd.

Ook naast het parcours zal er vanalles te beleven zijn. Het rennerskwartier en teamtrucks worden heel overzichtelijk opgesteld en er is een overdekte expo met (beroemde) klassieke crossmotoren, kinderanimatie (springkasteel, hindernissenparcours, trampolines, grime, clowns, mini-quads,…) en een BBQ voor rijders en fans op zondagavond. Ook is er tijdens de pauze een handtekensessie met de bekende sporters.

Voor de eindwinnaar in de categorie 'Future Stars' is er de Stefan Everts wisseltrofee, een uit steen gekapte replicatie van het laatste luchtgekoelde motorblok, compleet met kickstarter en bougiekop, waarmee 'The Legend' reed.


 

 

 

VOOR HET GOEDE DOEL

Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de 'Everts & Friends Charity Race' integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: 'Een Hart voor Limburg' (Koning Boudewijnstichting), Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan het eigen school en klas verbindt), De Markt (open campus voor jongerenwelzijn) en ’t Weyerke (nursingtehuis voor permanente opvang van mensen met een matige tot ernstige handicap).

Om extra geld in het laatje te brengen worden originele 'Everts & Friends' t-shirts en petten verkocht (via o.a. www.evertsandfriends.be en op de belangrijkste BMB wedstrijden).

Nieuw is dat fans en sympathisanten ‘Everts & Friends’ kunnen steunen door online ‘vriend te worden’ van het event en de goede doelen en door 7,2 euro (of een veelvoud van 7,2 euro) te schenken. Elke vriend van de ‘Everts & Friends Charity Race’ krijgt een vermelding op een groot paneel langszij het circuit.     

Op de wedstrijddag zelf, zal via lottrekking (5 euro per deelname), ook een exclusieve ‘Everts & Friends’ YCF pitbike worden weggeschonken onder de deelnemers.

Tevens worden exclusieve VIP-arrangementen aangeboden. Een VIP-ticket voor de gloednieuwe ‘Everts & Friends Beach Club’ kost 95 euro + BTW. Meer info op  www.evertsandfriends.be

Contact media:

Joël De Mesmaecker

T +32 477 84 61 32

F +32 3 298 04 99

E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.