• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

EVERTS & FRIENDS CHARITY RACEevertsandfriends

CARMICHAEL + EVERTS + WERELDTOP MX IN GENK


Op maandag 21 juli 2014 – onze Nationale Feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 9de en voorlaatste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

AMERIKAANSE INVASIE


Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, opnieuw de strijd aangaan met z'n (ex-)collega's uit de MXGP- en MX2-klasse. Staan nu al op het wedstrijdblad: Jeffrey Herlings, Jordi Tixier, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek, Ken De Dycker, James Dobb, Brian Jorgensen,…


Verwacht wordt dat nog grote kleppers uit de nationale en internationale sportwereld hun deelname aan de  ‘Everts & Friends Charity Race’ zullen bevestigen.
En er is uiteraard het absoluut unieke wederoptreden van Ricky Carmichael, met 16 AMA SX- en MX-titels en 150 profzeges de meest succesvolle Amerikaanse motorcrosser ooit. Het wordt dus een onvergetelijk weerzien met de twee beste rijders in de geschiedenis van het motorcross!

Naast Ricky Carmichael maken ook Jeff Stanton, zesvoudig AMA kampioen, en Jeff Emig, viervoudig AMA titelhouder, de oversteek van de grote plas richting Genk.  

Bij de unieke 'Cyclo MX Race', waarbij een top motorcrosser en veldrijder samen een team vormen en elk op de eigen (motor)fiets twee estafetterondjes rijden, is initiatiefnemer Sven Nys, na een jaartje afwezigheid (BK mountainbike), terug van de partij. Ook Niels Albert, Rob Peeters, Sven Vanthourehout, Yannick Peeters en Jan Denuwelaere hebben al toegezegd.

Ook Heikki Mikkola, viervoudig wereldkampioen motorcross en één van de meest legendarische motorcrossers van de jaren ’70, komt naar de Horensbergdam.

Bij de ‘Golden Heroes’ wordt het uitkijken naar o.a. André Vromans, Marc Velkeneers, Dave King, Jean Jacques Bruno, Jan Blancquaert, Erwin Gabriël en Benoit Pauwels, de befaamde ‘motorcrosser met maar één arm’. 
Net als bij de voorgaande edities is het wedstrijdprogramma bijzonder goed gevuld met reeksen voor ‘Mini’s’ (50cc), ‘Junior Stars’ (65cc), 'Future Stars' (85cc), 'GP Stars' (MX1/MX2/WMX), 'Fun Bikes' (brommers en scooters) en 'Golden Heroes' (oldtimers). Plus de unieke estafettereeks motorcross-cyclocross waarbij afwisselend een topper uit het motorcross en veldrijden het circuit wordt opgestuurd.

Ook naast het parcours zal er opnieuw vanalles te beleven zijn. Het rennerskwartier en teamtrucks worden heel overzichtelijk opgesteld en er is een overdekte expo met (beroemde) klassieke crossmotoren, kinderanimatie (springkasteel, trampolines, grime, clowns,…) en een zomerse reuze BBQ voor rijders en fans op zondagavond (vooraf inschrijven verplicht). Ook is er tijdens de pauze een handtekensessie met de bekende sporters.

Voor de eindwinnaar in de categorie 'Future Stars' is er de Stefan Everts wisseltrofee, een uit steen gekapte replicatie van het laatste luchtgekoelde motorblok, compleet met kickstarter en bougiekop, waarmee 'The Legend' reed.
Ook fans van ultrasnelle wagens kunnen op 21 juli as. hun hartje ophalen. Want de Audi R8 LMS Ultra waarmee Frank Belien, Anthony Kumpen en Bert Longin het BK GT 2014 betwisten, zal aanwezig zijn op de Everts & Friends Charity Race 2014. De 580 pk sterke bolide spurt in 2.9 seconden van nul naar 100 km/u en zegevierde vorig jaar in het Belgische GT Kampioenschap. Bert Longin, net als Freddy Loix trouwens, neemt zelf deel aan de Charity Race en start bij de 'Golden Heroes'.

VOOR HET GOEDE DOEL


Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de 'Everts & Friends Charity Race' integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: 'Een Hart voor Limburg' (Koning Boudewijnstichting), Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan het eigen school en klas verbindt), De Markt (open campus voor jongerenwelzijn) en ’t Weyerke (nursingtehuis voor permanente opvang van mensen met een matige tot ernstige handicap).


Om extra geld in het laatje te brengen worden originele FOX 'Everts & Friends' t-shirts en petten verkocht (via o.a. www.evertsandfriends.be).
Nieuw is dat fans en sympathisanten ‘Everts & Friends’ kunnen steunen door online ‘vriend te worden’ van het event en de goede doelen en door 7,2 euro (of een veelvoud van 7,2 euro) te schenken. Elke vriend van de ‘Everts & Friends Charity Race’ krijgt een vermelding op een groot paneel langszij het circuit. En maakt kans op één van de mooie prijzen geschonken door MX-kledijfabrikant FOX. 


Op de wedstrijddag zelf, zal via lottrekking (5 euro per deelname), ook een exclusieve ‘Everts & Friends’ YCF pitbike worden weggeschonken onder de deelnemers.
Tevens worden exclusieve VIP-arrangementen aangeboden. Een VIP-ticket voor de gloednieuwe ‘Everts & Friends Beach Club’ kost 95 euro + BTW. Meer info op  www.evertsandfriends.be


Kinderen t.e.m. 14 jaar maken bovendien kans op een Can-Am kinderquad (t.w.v. meer dan 4.000 euro) wanneer ze deelnemen aan de grote ‘Everts & Friends kleurwedstrijd’. Deelnameformulier en alle info via www.evertsandfriends.be