• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

DSC_0088Everts and Friends 2014

Opnieuw een prima organisatie en een massa volk. Proficiat aan Stefan en de volledige crew.

Resultaten

Wij wensen aan Jeffrey Herlings en Petar Petrov een spoedig herstel toe                                                   .DSC_0746bisTijdens dit event waarvan de opbrengst volledig geschonken wordt aan verschillende goede doelen komen een aantal motocrossers, de vrienden van Stefan in actie, maar ook een aantal veldrijders. De combinatie van de veldrijders en de motorcrossers levert hier unieke beelden op. Er wordt telkens een veldrijder gekoppeld aan een motorcrosser en dan worden de teams door loting samengesteld. 

Het is een uniek evenement en dit levert dan ook unieke beelden op, zowel van de crossers als van de veldrijders

foto's loting

Zoals gewoonlijk ben ik ook eens gaan zien op de paddock.

foto's paddock

En uiteraard aan het starthekken bij de veldriijders en de crossers.  De piloten de veldrijders kwamen hier samen om te starten. Er werd gereden om de snelste rondetijd te realiseren.

foto's start

De legends, de voormalige kampioenen en de deelnemers uit de veldritwereld worden voorgesteld aan het publiek. Onder hen oa Heikki Mikola, Jeff Stanton en vele anderen.  Franky Ver Eecke werd gehuldigd wegens 50 jaar motorcrosser.

foto's publieksvoorstelling

Een van de mooiste reeksen is altijd de reeks met de cyclocrossers. Sommigen zeggen dat veel motocrossliefhebbers ook cyclocrossfans zijn maar voor de meesten is het wel iets totaal nieuws. Die cyclocrossers met hun fiets over die bergen zien gaan is dan ook altijd een hoogtepunt.  Sven Nys, Niels Albert, Jan Denuwaere, en .... rijden met speels gemak over het circuit.  Jammer van de regen want dat maakt het moeilijk om deftige foto's te maken, maar ja moeilijk ging ook.

foto's cyclo versus moto

En er werd uiteraard ook nog gecrosst, gefietst, brommerkescross, mini's, jongeren.... Hierna foto's van de verschillende reeksen

foto's Future Stars versus GP stars

Foto's brommerkes cross

De kleintjes mochten ook een demonstratietit doen. 

foto"s mini's