• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

DSC_0016
Tijdens de organisatie van de manche van het Belgisch Kampioenschap te Kester zijn er in het kader van de viering van 50 jaar Kester vier attracties op de Kesterheide.


Vrijetijdsrijders, Oldtimers solo's, Oldtimers zijspannen en Kesterse gloriën.

Vrijetijdsrijders

Voor het eerst in onze geschiedenis komen we tegemoet aan de verzuchting van talloz crossliefhebbers die ervan dromen eens op de Kesterheide te kunnen rijden. Dit is mogelijk omdat we er opnieuw een tweedaagse van maken.  Deze edstrjd gaat wel door op zaterdag. Om zoveel mogelijk rijders te plezieren schrijven we 96 rijders in. Er wordt in twee groepen van 48 getraind. Daarna worden in twee groepen twee wedstrijden van 15 minuten plus 1 ronde verreden. De 48beste tijden rijden dan een finale, de volgende 48 tijden rijden een troosting.
Oldtimers solo's
Hier hebben we ook een overaanbod aan kandidaten waaruit we slechts 48 rijders kunnen selecteren.  We rekenen op een belangrijke belangstelling voor deze motoren uit de goede oude tijd. Er worden twee reeksen van 15 minuten plus 1 ronde betwist.
Oldtimers Zijspannen
Als liefhebbers van deze spectaculaire categorie wilden we ook de zijspannen op het programma zetten.  Wegens de concurrentie van een GP is dit mogelijk, vandaar het idee om ook daar de rijders diein het bezit izjn van motoren pre-95 de kans geven om in Kester aan te treden.  We denken hiermee tegemoet te komen aan de nostalgie omwille van deze motoren.
Kesterse gloriën
Het hoogtepunt van deze organisatie wordt zeker de viering en het aantreden van tal van rijders de ooit op de Kesterheide op het podium stonden of er ooit in de schijnwerpes stonden.  Met twee reeksen van 10 minuten plus 1 ronde zal de fysiek van deze helden reeds meer dan genoeg op de proef gesteld worden.
Degenen die niet meer in de mogelijkheid zijn omdeel te nemen aan de wedstrijd worden betrokken in de viering op het podium.  Iedereen zal deelnemen aan een ereronde, eventueel in een zijspan.
Er wordt eveneens een tent opgesteld waar deze rijders beschikbaar zullenz ijn om handtekeningen uit te delen of om een plaatje te slaan.  Hiervoor zullen boekjes met de nodige foto's ter beschikking liggen.

Volgende rijders bevestigden reeds hun deelname aan de wedstrijd : 

Erik Geboers, Joel Smets, Jacky Martens, Patrick Caps, Werner De Wit, Peter Ivens, Pierre Boms (zijspannen), Mark Velkeneers, Wim Vanderheyden, Pascal Bal, Raymond Heeren, Jo Martens, Peter Iven, Manuel Priem, Mark Eastwoord (GB).
Volgende rijdens bevestigden hun aanwezigheid :
Andre Massant,Jean-Claude Lacquaye, Dirk Geukens, Andre Malherbe, Sylvain Geboers, Gilbert De Roover
Zondag om 09u40 en om 13u45 
En nog dit ......
In de tent voor de handtekeningsessie zal ook een tentoonlstelling over 50 jaar cross Kester en 50 jaar AMC Dworp ondergebracht worden en hier zullen ook 10 van de oudste motoren tentoon gesteld worden.
Om de inwoners van Gooik en deelgemeenten te bedanken voor het aanvaarden van de club uit Dworp op hun grondgebied kunnen zij allemaal de cross bijwonen aan 15 euro ipv 25 euro.
De reeks voor seniors en masters wordt opgesplitst in twee reeksen omdat anders niet alle rijders zouden kunnen deelnemen.