• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard
Team Suzuki Press Office - 20 februari 2011

Rockstar Energy Suzuki World MX1 heeft tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen de overwinning behaald in Valence, Frankrijk. In koude en natte weersomstandigheden heeft Clement Desalle de dagoverwinning behaald met 2 reeksoverwinning en 1 derde plaats. Zijn teamgenoot Steve Ramon werd achtste.

Zaterdag avond en zondagmorgen regende het op het heuvelachtige circuit ten zuiden van Lyon waardoor de GP rijders hun eerste wedstrijd van het jaar met de nodige voorzichtigheid aanvatten : passeren was moeilijk omdat er slechts 1 goeie lijn was.

De vice wereldkampioen MX1 van 2010, Desalle met de RM-Z450WS, bouwde een voorsprong uit van een prima start van 10 seconden op Steve Ramon na een prima start. Steve zal comfortabel op de tweede plaats. Maar de RM-Z450s formatie kon zich in de tweede reeks niet doorzetten omdat Ramon niet goed gestart was en even slipte waardoor hij op een 10de plaats belandde. Desalle zat in de tweede ronde al aan de leiding en keek niet meer achterop, zelfs niet toen hij onder druk gezet werd door Sebastien Pourcel.

In de derde reeks zat Desalle op de tweede plaats toen hij problemen kreeg met de achterrem door een irritante steen. In het laatste deel van de wedstrijd had hij een kleine valpartij en finishte op de derde plaats. Ramon had problemen in het begin van de reeks en reed op zijn gemak de reeks uit.

"Gisteren probeerden we wat nieuwe onderdelen van de moto uit en het was goed dat we het probeerden maar het was niet echt super voor deze omloop, dus hielden we het bij de gewone setup", zei Desalle. De resultaten waren goed vandaag ondanks het erg gladde circuit en het probleem met de steen in mijn achterrem gedurende de derde reeks. Ik wilde niet het risico lopen te vallen en mij te blesseren zoals vorig jaar."

"Het was niet te slecht vandaag," wist Ramon. "De eerste reeks was goed met een goede start al had ik wel een beetje last van opgepompte aren Het circuit lag er erg moeilijk bij, heel glad en heel moeilijk om grip te krijgen. De tweede reeks was niet goed. Mijn achterrem wou niet echt mee waardoor het moeilijk was bergaf. In de derde reeks was ik goed bezig en aan het proberen aan te dringen toen ik slipte en ik veel posities verloor. Mijn rechterelleboog en mijn heup hinderden me en ik reed gewoon de reeks uit."

Het Suzuki's fabrieksteam blijft nu in het zuiden van Frankrijk voor de komende week voor bijkomende tests en ze nemen ook deel in een lokale wedstrijd in Lacapelle-Marival komende zondag.

Valence International eindresultaat t:

1. Clement Desalle (Rockstar Energy Suzuki World MX1)
2. Steven Frossard (Yamaha)
3. Sebastien Pourcel (Kawasaki)
4. Shaun Simpson (Honda)
5. Gregory Aranda (Kawasaki)
6. Julien Bill (Honda)
7. Loic Larrieu (KTM)
8. Steve Ramon (Rockstar Energy World MX1 Team)
9. David Guarneri (Kawasaki)
10. Jonathan Barragan (Kawasaki)