• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

Persbericht: 


Ook Bobryshev aan de start bij de Dutch Masters in Markelo! 

Honda fabrieksrijder Evgeny Bobryshev zal op 12 juni aanstaande zijn leidersplaats verdedigen tijdens de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo. Bobryshev is de leider in de tussenstand en heeft een voorsprong van 25 punten op de Belg Kevin Strijbos. Op dit moment zit Bobryshev lekker in zijn vel en bezet in de sterke MXGP klasse de vijfde plaats in het wereldkampioenschap. 

De komst van Bobryshev naar Markelo zorgt zeker voor extra spanning in de MX1 klasse. Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team zal zijn grootste concurrent worden. Coldenhoff reed bij de laatste wedstrijd in Mill een dijk van een wedstrijd en maakte het Kevin Strijbos en Evgeny Bobryshev heel erg moeilijk. Ook in Markelo zal Coldenhoff zijn huid zo duur mogelijk proberen te verkopen en de strijd aan gaan met Bobryshev voor de winst. 

Achter Bobryshev en Coldenhoff zit een brede groep van rijders dat erg aan elkaar gewaagd is. De Belgen Jeffrey Dewulf, Kevin Wouts en Yentel Martens zullen het opnemen tegen thuisrijders Rick Satink, Ceriel Klein Kromhof, kampioen van vorig jaar, William Saris en de jeugdige Micha Boy de Waal. 

Naast de MX1 klasse staat er ook een bijzonder sterk deelnemersveld in de MX2 klasse met maar liefst vijf fabrieksteams aan de start en tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings. Verder zullen de 85cc en de 125cc klasse aan de start komen in Markelo. 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.motorcrossmarkelo.nl en www.dutchmastersofmotocross.com