• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

Een nieuwe Start

 

 

In 2015 trokken we een definitieve streep onder het hoofdstuk van de Kesterheide onder de Radartoren.  Geen reden echter om bij de pakken te blijven zitten.

In 2016 luiden we een nieuw hoofdstuk in op een nieuwe omloop op 300 m van de vorige.

 

Er werd uitgekeken naar een ieuwe locatie in de omgeving.  Gesteund door burgemeester Michel Doomst en zijn gemeentebestuur wdrd een mogelijke locatie gevonden. Voor de eigenaark kon het enkel ind e maanden augustus of september.  Door de opeenvolging vaan Grote Prijzen werd enkel geen gepaste datum geevonden voor de inrichting van een proef voor het Belgisch Kampioenschap.  Daarop kregen we van de club van Pierreux de melding dag zij afzagen van hun organisatie en de datum van 18 september vrijgaven.  Onze dankbaarheid naar Didier Gelders  en zijn team is dan ook enorm.

 

 

 

Toen pas kwam het besef wat deze verhuis inhield. Eerst moesten we de oude omloop ontmantelen.. Daarna moest alles opnieuw opgebouwd worden. Een nieuwe omloop aanleggen, afspraken met omwonenenden, parkings uitzoeken, accomodaties aanbrengen, verkeersafwikkeling uitdokteren en nog veel meer. Komt daarbij dat enkele van de vaste pionnen in de organisatie na het 50-jarig bestaan uit het bestuur stapten.  De taken van voorzitter, secretaris en penningmeester dienden opnieuw ingevuld.  Ook een aantal vaste hlepers vielen af. Wat verjonging inhoudt weet iedereen : niiet gemakkelijk. Weinigen voelen zich nog geroepen om vrijwilligerswerk te doen.

Toch zien we de toekomst rooskleurig in.  Met de komst van enkele nieuwe bestuursleden zijn we erin geslaagd om terug een volwaardig team te vormen. Vrienden en familie worden aangesproken om een dag te komen meedraaien in de wereld van de motorcross.  Het positivisme van deze helpers geven ons een duw in de rug om verder te blijven organiseren.  Als ik de motivatie rond mij waarneem krijg ik nog steeds een warm  gevoel.

We laten de motorcross van Kester niet los en we willen de liefhebbers van de motorcross zo beniewd maken dat ze op 18 september massaal naar Kester afzakken.

 

Omloop ; Daalstraat, 1755 Kester