• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

Foto Mxfans.be Lierop 2006

Vorig jaar was in Lierop voor de GP en daar viel me een jonge Belg op die zijn plan goed trok in het harde zand. Hij ging de cocurrentie vlot voorbij also hij zijn ganse leven nooit iets anders gedaan had dan te motocrossen in dergelijke moeilijke omstandigheden.

Ik consulteerde mijn deelnemerslijst en de naam van de jonge crosser was Clément Desalle, een jong talent uit Wallonië die in 2006 debuteerde in het WK MX1. Ik denk dat hij een talent is om te volgen, en gezien zijn jonge leeftijd heeft hij nog veel tijd om progresie te maken en om zijn talent te bewjzen.

En zoals ze in Frankrijk zeggen "la curiosité est du féminin" (nieuwsgierigheid is vrouwelijk) heb ik Clément en zijn vader Claude opgezocht dit jaar in Mons om hun enkele inlichtingen te vragen.

Clément Desalle is geboren op 19/05/1989  en hij wordt dus 18 het volgend weekend (de zaterdag voor Kester).

Doordat zijn vader reeds in de motorcrossbranche actief was (zijn vader deed trial en motocross), heeft hij altijd in het milieu van de cross gezeten, reeds van kleinsaf als spelend en zich amuserend (zoals hij nu eigenlijk ook nog doet.)

Hij is begonnen in Frankrijk in de Motoclub Haute Picardie.  Dat is in het Noorden van Frankrijk, niet "te" ver van de regio Mons-Charleroi.

Hieronder enkele foto's uit de beginjaren van Clément in de motorcross.

Photo Claude Desalle

Photo Claude Desalle

Photo Claude Desalle

 

Photo Claude Desalle

 ADAC Master 23 Julliet 2006

GP de Namur 2006

En natuurlijk willen we ook alles weten over het heden. We hadden al gehoord over de problemeen die Clément gehad heeft om een team te vinden voor 2007.  Gelukkig zit hij nu in een team. Jammer genoeg zal hem dat waarschijnlijk niet toelaten om alle proeven van het Belgisch Kampioenschap en het wereldkampioenschap te rijden, maar hij zal er zo veel mogelijk proberen te rijden. Momenteel is hij 20ste in de tussenstand voor het wereldkampioenschap met 27 punten.

Photo Mxfans.be Mons 2007

Zijn doel voor 2007 : vooruitgang boeken terwijl hij zich maximaal kan amuseren aan de zijde van de beste piloten ter wereld.

En hij heeft ook nog een woordje voor zijn supporters : bedankt voor de steun zowel tot nu als voor de toekomst.

Met onze dank aan Clément DESALLE om ons zijn commentaar door te sturen eveals de fofo's van vroeger.

Photo Claude Desalle

© Pictures MXfans.be Mons 2007, Lierop 2006 , Pictures Clement Désalle