• MX news by the fans

  • Motocross Belgie

  • GP Namur

  • BK Kester

  • Valkenswaard

124bis  

Le club de AMC Dworp présentant le livre de Rene Deboeck


Edition jubilée de Kester

Hier le club de Dworp a présenté la manche du Championat de Belgique le 6 et 7 Juin 2015 ainsi que les activités lors de leur jubilé.

 photo's

Onder massale belangstelling heeft Rene Deboeck gisteren de aftrap gegeven voor de manche van het Belgisch Kampioenschap te Kester op 6 en 7 juni 2015. Deze tweedaagse staat in het teken van de AMC Dworp en hun 50ste organisatie. Er zijn naast de reeksen van het Belgisch Kampioenschap nog heel wat activiteiten gepland. Het wordt een editie om nooit te vergeten.

Eigenlijk ben ik gisteren met gemengde gevoelens vertrokken, enerzijds is er natuurlijk de organisatie van het BK maar anderzijds is het misschien de laatste organisatie op de Kesterheide.  Zoals Chris Verhaeghe het omschrijft in zijn artikel is de toekomst onzeker.

http://www.persinfo.org/2015/05/21/toekomst-bk-motorcross-kester-hoogst-onzeker

Voor mij is er altijd Kester geweest. En het zou heel jammer zijn als deze locatie verdwijnt. Joel Smets omschrijft het circuit als een van de mooiste in de wereld en ik zal hem hierin niet tegenspreken.

De laatste 20 jaar heb ik heel mooie wedstrijden gezien in Kester, met onze landgenoten maar ook op de GP's met de grootste buitenlandse sterren. Ik blijf hopen op een oplossing zodat we kunnen blijven genieten van dit prachtige decor voor onze mooie sport waarin ons land toch een hoofdrol speelt.

Rene Deboeck was er bij van de start van Kester. 50 jaar lang heeft hij met AMC Dworp de wedstrijden georganiseerd en dit jaar neemt hij afscheid van de club, maar met een blijvende herinnering in de vorm van een boek. Rene heeft een boek geschreven over Kester, over de crossen, over de crossers en vooral over alles wat er gebeurd is in die 50 jaar. Dit boek werd vanavond voorgesteld en is vanaf nu te koop voor de prijs van 25 euro. Wie hier in de streek geïnteresseerd is kan met mij contact opnemen en ik kan jullie het boek bezorgen. Je kan mij een mail sturen op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. waarin we verder kunnen afspreken.

DSC_0123

Ondertussen kregen we uitleg over hoe het boek tot stand kwam en kregen de medewerkers als eerste een exemplaar overhandigd. Ook het voltallige bestuur en de gasten van het gemeentebestuur en dhr Doomst kregen hun herinnering van rene.

We duimen allemaal mee voor het behoud van de Kesterheide als omloop voor onze schitterende sport.

En natuurlijk werd er aandacht besteed aan de komende organisatie, een jubileumeditie waar heel wat activiteiten gepland zijn die we normaal niet zien op een BK.

Ook dit jaar zijn er vijf manches voorzien, Moerbeke-Waas, Mons, Kester, Orp-le-Grand en Pierreux.  Twee van die manches zijn reeds voorbij en we zijn aan Kester toe.  In de voormiddag zijn er de trainingssessie met tijdsopname en in de namiddag de drie reeksen van 20 minuten + 1 ronde. Alle reeksen komen in aanmerking voor de einduitslag.

De voornaamste deelnemers : via de BMB werden een aantal Belgische GP rijders aangeworven om de vijf wedstrijden te betwisten. Van Belgische zijde hebben we : Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos, Ken De Dycker, Steve Ramon, Jens Getteman, Kevin Fors en Yentl Martens (Belgisch kampioen MX2 vorig jaar). Aan deze lijst hebben ze Marvin Van Daele, Nick Triesst en Kristof Salaets toegevoegd.

Vanuit het buitenland zijn er David Philippaerts, Davide Guarneri, Dean Ferris,Pauls Jonass, Alexandr Tonkov en Petar Petrov. Van Jordi Tixier werd nog geen antwoord ontvangen.

Enkele van de MX2 rijders hebben ervoor gekozen om de strijd aan te gaan met de MX1 jongens.  Damon Graulus en Brent Van Doninck gaan dan weer voluit voor de titel in de MX2.


Inters Open Inters MX2
Jeremy Van Horebeek  147            Brent Van Doninck  147
2 Ken De Dycker 109 2 Damon Graulus 125
Steve Ramin 97 3 Cedric Grobben 112
4 Yentl Martens 87 4 Marc Boot 110
5 Jeffrey Dewulf 78 5 Rob Konings 80
6 Marvin Van Daele 71 6 Yannick Heylen 68
7 Ryan Houghton 66 7 Eythor Reynissen 66
8 Kevin Strijbos 60 (x) 8 Ludovic Brevers 64
9 Pauls Jonass 56 (x) 9 Max Engelen 51 (x)
10 Rick Satinck 53 10 Jonas Salaets 51
11 Mike Vanderstraeten 50 11 Dylan Verleysen 51
12 Kevin Fors 43 12 Jens Carlier 33 (x)
13 Benoit Paturel 41 13 Robin Bakens 20 (x)
14 Jeremy Delincé 41 14 Dieter Vromans 11 (x)
15 Nick Triest  39 (x) 15
x 1 wedstrijd gemist


Piloten die de kleuren van AMC Dworp verdedigen

Beloften : Robin Colembie

Juniors MX2: Benjamin Van Der Steen

Juniors MX1/3 : Tom Vanbellinghen

Masters : Guy Van Der Burcht, Joel Van Boxel, Jan Blanquart

Nationalen : Dylain Polain

Nationalen MX1/3 : Donny Schmidt

Inters MX2 : Dylan Verleysen, Robin bakens

Inters MX3 : Steve Ramon, Nick Triest